0
0
Subtotal: 0,00 kr
Inga produkter i varukorgen.
airdrome dieselvärmare luft

Vad kostar det att sätta in en dieselvärmare?

 Det finns olika modeller av dieselvärmare. Vissa är mer avancerade och har fler funktioner än andra, vilket kan påverka priset. Normalt behövs inte mycket mer än de delar som följer med våra kit, utför du arbetet själv kan du räkna med en kostnad på ca 3000kr för en luftvärmare.

airdrome dieselvärmare luft

Kan man installera dieselvärmare själv?

Ja, det är möjligt för en tekniskt kunnig person att installera en dieselvärmare själv. Det är viktigt att notera att installationen kräver viss teknisk förståelse. 

Om du överväger att göra installationen på egen hand rekommenderar vi starkt att du följer en detaljerad installationsguide. Vi har satt ihop en omfattande guide som går igenom varje steg i processen för att säkerställa en korrekt och säker installation. Du hittar vår installationsguide för dieselvärmare här.

Om du känner dig osäker på något steg i processen kan vi erbjuda professionell vägledning. Saknar du nödvändig utrustning, rekommenderar vi att du tar hjälp av en professionell verkstad. Din säkerhet och bilens funktion är av yttersta vikt.

airdrome dieselvärmare luft

Hur mycket diesel drar en dieselvärmare?

Hur mycket bränsle behöver en Airdrome värmare per timme? Bränsleåtgången beror förstås mycket på vilken effekt du valt och storleken av dieselvärmare. Som en grov och inte förpliktande uppskattning behöver en värmare 1dl diesel per timme och kW.
 
hydrome dieselväramre

Hur långt innan ska man starta dieselvärmaren?

Är det kallare än -13° C bör motorvärmaren slås på 1 timma före du ska åka iväg. Håller sig temperaturen runt noll grader räcker det att värma bilen i ca 30 minuter. Ända upp till +10° C är det lönsamt att använda motorvärmaren då 30 minuters uppvärmning före start ger en märkbar bränslebesparing.
airdrome dieselvärmare luft

Hur mycket ström drar en dieselvärmare?

 
En dieselvärmare behöver antingen  12v eller 24v strömförsörjning, men elförbrukningen är mycket låg. Airdromes värmare kräver ca 100w för att starta, men när värmaren är igång behöver den bara cirka 8-50w. Även om en dieselvärmare kan vara dyrare än en elektrisk eller en propanvärmare vid inköp, kommer du att spara pengar i längden.
hydrome dieselväramre

Är dieselvärmare bra?

En dieselvärmare för bil bidrar till minskat utsläpp, mindre motorslitage samt en varm och skön bil när det är kallt ute. Inga motorer mår bra av kallstarter, det vill säga när bilen startas när motorn är kall (under 5° C)
Airdrome XL dieselvärmare

Kan man ha dieselvärmare inomhus?

För att använda energin så effektivt som möjligt är det smart att placera dieselvärmaren inomhus och leda ut avgaserna med rör eller slangar. Då kan du dra nytta av den varmare inomhusluften, istället för att låta värmaren slösa energi på att värma upp kall utomhusluft.
airdrome dieselvärmare luft

Hur länge kan man ha dieselvärmare igång?

Det finns ingen begränsning för hur länge dieselvärmaren kan vara igång. En dieselvärmare mår snarare bra av kontinuerlig drift och med varierande effektlägen.